От Българският червен кръст предупреждават за висока лавинна опасност в Банско.  Има

...
От Българският червен кръст предупреждават за висока лавинна опасност в Банско. 
Има
Коментари Харесай

Висока опасност за лавини в Банско |

От Българският червен кръст предупреждават за висока лавинна заплаха в Банско. 

" Има много сериозна снежна завивка, както и повишение на температурите, което покачва опцията за лавини ", сподели Атанас Уков от БЧК пред бТВ.

Той прикани феновете на зимните спортове да не напущат пистите, а тези, които практикуват фрийрайд, да бъдат деликатни и да излизат готови в планината.

Местните управляващи наблюдават и за строгото съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Маските са наложителни на закрито, в това число и в кабинките на лифтовете.

" Този декември ни даде ужасно доста сняг и на процедура това е първата дебела снежна завивка в планината. В композиция с вятъра, се основават предпоставки за лавини. Има и други фактори - тук-там през последните дни валя дъжд, който може и да заздрави снежната завивка, при други условия може да я направи още по-лабилна ", сподели Емил Нешев - шеф на Планинската избавителна работа към БЧК пред Българска национална телевизия.

Старото предписание е, че там, където има скат и сняг, има заплаха и от лавина, разяснява Нешев. 

" Обстановката в другите планини не е по-различна - както е в Пирин, по този начин е и в Стара планина, и в Рила, и във Витоша. Колкото повече си разрешаваме да подценяваме планината, да надценяваме личните си благоприятни условия, толкоз по-голяма е опцията да попаднем в рискова обстановка ", акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР